Wielkie SERwowanie 2020
II Wielkie SERwowanie
Odbędzie się w dniach 9-11/10/2020 we Wrocławiu na ul. Zwycięskiej 4 (Teren DODR - hotel AGRO) i będzie się składało z dwóch części.
I część
Konferencyjno - szkoleniowa – 9/10/2020 i 10/10/2020
Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski. Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez poniższy formularz.
II część
Targowa - 11/10/2020
Targ sera i produktów rzemieślniczych, będzie imprezą otwartą, uświetnioną pokazami kulinarnymi, ogólnopolskim konkursem sera i występem zespołu muzycznego.
Zapisy dla wystawców w formularzu pomiżej.
Konferencja szkoleniowa - piątek, 9 października
adresowana do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski.
Piatkowe wykłady dotyczyć będą tematów dotyczących jakości mleka i jego walorów, a także procesów przebiegających podczas dojrzewania serów. Przedstawione zostaną warunki rejestracji działalności typu RHD i MLO oraz możliwości, jakie niosą ze sobą Kwalifikacje Zawodowe w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji. Dodatkowo innowacyjnym tematem omówionym na konferencji będzie rola probiotyków w dobrostanie zwierząt i podnoszeniu jakości mleka oraz możliwości ich zastosowania w dojrzewalniach serów farmerskich.
Wyjazd studyjny - sobota, 10 października
Wyjazd studyjny do dwóch wybranych serowarni farmerskich, gdzie będzie można porównać organizację serowarni serów dojrzewających oraz serów świeżych. Możliwe będzie „podglądanie” i zadawanie pytań właścicielom oraz degustowanie powstających tam produktów.
Dzień zakończy się uroczystą kolacją i długimi rozmowami w kuluarach.
Data wydarzenia | 09-10-2020 10:00 am |
Data zakończenia | 10-10-2020 8:00 pm |
Cena | 200 zł - Członkowie Stowarzyszenia, 450 zł - pozostali uczestnicy |
Targ sera i produktów rzemieślniczych - niedziela, 11 października
Impreza otwarta, uświetniona pokazami kulinarnymi, ogólnopolskim konkursem sera i występem zespołu muzycznego. Niebywała okazja do spotkania serowarów z całej Polski oraz lokalnych producentów artykułów rzemieślniczych. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości wybitny szef kuchni Wojtek Harapkiewicz! Niespodzianek będzie więcej – koniecznie bądźcie tego dnia z nami.
Formularz rejestracyjny dotyczy wystawców, którzy mają zamiar oferować swoje produkty podczas niedzielnego Targu Sera.
Data wydarzenia | 11-10-2020 10:00 am |
Data zakończenia | 11-10-2020 4:00 pm |
Cena | 100 zł - Członkowie Stowarzyszenia, 200 zł - pozostali uczestnicy |