III Wielkie SERwowanie
odbędzie się w dniach 17-19/09/2021 we Wrocławiu na ul. Zwycięskiej 4 (Teren DODR) i będzie się składało z II części.
I część Konferencyjno — wyjazdowa – 17/09/2021 i 18/09/2021
Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski.
W pierwszym dniu imprezy, tj 17.09 od godz. 10:00 rozpoczną się wykłady z tematów dotyczących dobrostanu zwierząt, jakości mleka i jego walorów oraz procesów technologicznych produkcji sera, procesów przebiegających podczas dojrzewania serów etc. W tym roku chcemy się rownież skupić na serach pleśniowych.
Drugiego dnia - 19.09 - zwiedzimy dwie serowarnie farmerskie, gdzie odbędą się degustacje. Sobotę zakończymy uroczystą kolacją.
Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl.
Udział w tej części jest odpłatny.
II część Targowa - 19/09/2021
Targ sera i produktów rzemieślniczych, który odbędzie się 19/09/2021 w godzinach 10:00-16:00 będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości wybitni szefowie kuchni! W tym roku, wzorem poprzednich lat będzie z nami Jazz Trio Buttrcup.
Zaplanowaliśmy również atrakcje dla dzieci i dorosłych. Koniecznie bądźcie z nami!
Na targ sera wstęp wolny.
Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.
SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!