VI Wielkie SERwowanie: 31.08 - 01.09.2024, Wrocław, ul. Zwycięska 4, teren DODR
| 31.08.2024 | sobota | 09:00 | 09:20 | Rejestracja uczestników | ||
| 09:20 | 09:30 | Uroczyste otwarcie konferencji – dyrektor Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego oraz Jolanta Lunitz, prezes Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych | ||||
| 09:30 | 10:15 | "Gospodarstwo ekologiczne - gospodarstwo z sensem" - Joanna Maślukiewicz | ||||
| 10:20 | 11:05 | "Wyzwania pracy w gospodarstwie ekologicznym oraz sposoby radzenia sobie ze stresem, przemęczeniem i wypaleniem zawodowym" - Joanna Maślukiewicz | ||||
| 11:20 | 12:05 | “Wyższość serów z certyfikatem ekologicznym nad serami konwencjonalnymi na podstawie analizy rynku francuskiego” - Susan Sturman, Francja | ||||
| 12:10 | 12:55 | "Jak degustować wina naturalne, biodynamiczne, ekologiczne, organiczne" - prelekcja z omówieniem różnic i teoria sztuki degustacji - Agnieszka Kluszczyńska | ||||
| 13:00 | 14:00 | OBIAD | ||||
| 14:00 | 15:30 | "Komunikacja marketingowa produktów ekologicznych czyli jak efektywnie docierać do klientów" - Bartosz Wilczyński | ||||
| 15:40 | 17:10 | "Ekologia na talerzu czyli pairing serów i win ekologicznych" - prelekcja z elementami warsztatowymi - Bartosz Wilczyński | ||||
| 17:15 | 17:30 | Dyskusje powykładowe, zakończenie konferencji | ||||
| 9:30 | 17:30 | Kącik kawowy ciągły dostępny przez caly czas trwania konferencji na sali nr 30 | ||||

| 01.09.2024 | niedziela |
|
10.00 | 16.00 | TARG SERA (teren DODR: główna scena + teren na zewnątrz) | |
| 08.30 | 10.00 | Przygotowanie stoisk. | ||||
| 09:45 | Uroczyste otwarcie Targu Sera i Produktów Rzemieślniczych. | |||||
| 10:00 | 11:00 | Live cooking z Kubą Tomaszczykiem - zwycięzcą XI edycji programu "MasterChef" - z użyciem lokalnych produktów ekologicznych | ||||
| 11:00 | 11:30 | Występ Ireny Salwowskiej z zespołem | ||||
| 11:30 | 12:30 | Live cooking z Kubą Tomaszczykiem - zwycięzcą XI edycji programu "MasterChef" - z użyciem lokalnych produktów ekologicznych | ||||
| 12:30 | 13:00 | Występ Ireny Salwowskiej z zespołem | ||||
| 13:00 | Ogłoszenie wyników ogólnopolskiego konkursu serów | |||||
| 13:30 | 14:30 | Live cooking z Kubą Tomaszczykiem - zwycięzcą XI edycji programu "MasterChef" - z użyciem lokalnych produktów ekologicznych | ||||
| 16:00 | Podsumowanie i zakończenie Targu Serów i Produktów Rzemieślniczych | |||||
| W trakcie: | Warsztaty "Zrób sam swój pierwszy ser, nauka wyciagania korbaczy, nauka warzenia ricotty, nauka przygotowania izotonicznego napoju z serwatki - pokaz na żywo, zupa maślankowa, pozostałe atrakcje | |||||
| 10.00 | 16.00 | punkt medyczny | ||||
| 10.00 | 16.00 | sekretariat | ||||
| 10.00 | 16.00 | punkt informacyjny DODR |
UWAGA!
Organizatorzy zastrzegaja sobie prawo do wprowadzania modyfikacji w harmonogramie.

