VI Wielkie SERwowanie: 06-08.10.2023 września 2023, Wrocław, ul. Zwycięska 4, teren DODR

program konferencja 

 

31.08.2024 sobota   09:00 09:20   Rejestracja uczestników
      09:20 09:30   Uroczyste otwarcie konferencji – dyrektor Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego oraz Jolanta Lunitz, prezes Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych
             
      09:30 11:05   "Gospodarstwo ekologiczne - gospodarstwo z sensem" - Joanna Maślukiewicz
      11:20 12:05   "Wyzwania pracy w gospodarstwie ekologicznym oraz sposoby radzenia sobie ze stresem, przemęczeniem i wypaleniem zawodowym" - Joanna Maślukiewicz
      12:10 12:55   "Jak degustować wina naturalne, biodynamiczne, ekologiczne, organiczne" - prelekcja z omówieniem różnic i teoria sztuki degustacji - Agnieszka Kluszczyńska
           
      13:00 14:00   OBIAD
             
      14:00 15:30   "Komunikacja marketingowa produktów ekologicznych czyli jak efektywnie docierać do klientów" - Bartosz Wilczyński
      15:40 17:10   "Ekologia na talerzu czyli pairing serów i win ekologicznych" - prelekcja z elementami warsztatowymi - Bartosz Wilczyński
      17:15 17:30   Dyskusje powykładowe, zakończenie konferencji
             
      9:30 17:30    Kącik kawowy ciągły dostępny przez caly czas trwania konferencji na sali nr 30
             

 
program targ

             
01.09.2024 niedziela
 
10.00 16.00   TARG SERA (teren DODR: główna scena + teren na zewnątrz)
           
    08.30 10.00   Przygotowanie stoisk.
             
      09:45     Uroczyste otwarcie Targu Sera i Produktów Rzemieślniczych.
      10:00 11:00   Live cooking z Kubą Tomaszczykiem - zwycięzcą XI edycji programu "MasterChef" - z użyciem lokalnych produktów ekologicznych
      11:00 11:30   Występ Ireny Salwowskiej z zespołem
      11:30 12:30   Live cooking z Kubą Tomaszczykiem - zwycięzcą XI edycji programu "MasterChef" - z użyciem lokalnych produktów ekologicznych
      12:30 13:00   Występ Ireny Salwowskiej z zespołem
      13:00      Ogłoszenie wyników ogólnopolskiego konkursu serów
      13:30 14:30   Live cooking z Kubą Tomaszczykiem - zwycięzcą XI edycji programu "MasterChef" - z użyciem lokalnych produktów ekologicznych
      16:00     Podsumowanie i zakończenie Targu Serów i Produktów Rzemieślniczych
             
       W trakcie:     Warsztaty "Zrób sam swój pierwszy ser, nauka wyciagania korbaczy, nauka warzenia ricotty, nauka przygotowania izotonicznego napoju z serwatki - pokaz na żywo, zupa maślankowa, pozostałe atrakcje
             
      10.00 16.00   punkt medyczny
      10.00 16.00   sekretariat
      10.00 16.00   punkt informacyjny DODR

 

UWAGA!
Organizatorzy zastrzegaja sobie prawo do wprowadzania modyfikacji w harmonogramie.

NET stopka calosc 2022