Wielkie SERwowanie: 9-11 października 2020, Wrocław, ul. Zwycięska 4, teren DODR

9.10.2020 piątek   10:00 10:15   Uroczyste otwarcie konferencji - Dyrektor DODR Marek Tarnacki, Sylwester Wańczyk, wystapienia Partnerów
      10:15 11:00   "Wybrane aspekty koagulacji i dojrzewania serów" dr inż. Monika Garbowska, prof. dr hab. Antoni Pluta.
      11:05 11:50   "Z czego wyrabiamy sery" oraz "Serwatka to też surowiec" - prof. dr hab. Józefa Chrzanowska
      12:00 12:45   "Wybrane aspekty mikrobiologiczne serów farmerskich" - dr hab. Anna Marta Berthold-Pluta, prof. dr hab. Antoni Pluta
      12:50 13:35   "Walory odżywcze i prozdrowotne mleka od małych przeżuwaczy" - dr inż. Katarzyna Czyż
       13:40  14:00    "Oznaczenie Produkt polski" - Dyrektor KOWR
             
      14:00 15:00   OBIAD
             
      15:00 15:30   "Kwalifikacje rynkowe w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji jako element budowania marki opartej na jakości" - Boris Poleganow ekspert ZSK i Anna Żur specjalista ZSK
      15:40 16:40   "Probiotechnologia w chowie i hodowli zwierząt oraz poprawie jakości mleka" – Sławomir Gacka Prezes ProBiotics Polska
      16:50 17:10   "Wpływ żywienia małych przeżuwaczy na skład produkowanego przez nie mleka i jego przydatność do przetwórstwa" - Mariusz Dobies doradca ds. małych przeżuwaczy
      17:20 18:20   "Warunki rejestracji i prowadzenie nadzoru przez Inspekcję Weterynaryjną działalności typu RHD i MLO" – lek. wet. Beata Lebiedzińska
      18:30 19:00   Podsumowanie konferencji
             
      19:00     KOLACJA
             
      10:00 19:00   Kącik kawowy ciągły dostępny przez caly czas trwania konferencji na sali nr 30
             
             
10.10.2020 sobota   9:30 10:00   Powitanie uczestników, zbiórka przed hotelem, omówienie planu wyjazdu studyjnego
      10:00 11:00   Dojazd do Długołęki
      11.00 12:30   Zwiedzanie serowarni - Sernica Dolnośląska
      12:30 14:00   Dojazd do Lutomierza
             
      14:00 14:30    LUNCH
             
      14:30 16:00   Zwiedzanie serowarni - Sery Lutomierskie
      16:00 17:00   Dojazd do miejsca kolacji - Boreczna
     
     
      17:00 20.30   KOLACJA
             
       20.30  22.00   powrót do Wrocławia
             
             
11.10.2020 niedziela
 
10.00 16.00   TARG SERA (teren DODR - główna scena + teren na zewnątrz)
           
    08.30 10.00   Przygotowanie stoisk.
             
      10.00     Uroczyste otwarcie targu sera i produktów rzemieślniczych.
      10:15     Ogłoszenie konkursu publiczności.
      12.00     Ogłoszenie wyników ogólnopolskiego konkursu serów.
      14:00     Ogłoszenie wyników konkursu publiczności.
      15:30     Podsumowanie Targu sera
             
      W trakcie:     Show Wojtka Harapkiewicza.
            Występy zespołu Jazz Trio Buttercup
            Konkurs publiczności
             
      10.00 16.00   punkt medyczny
      10.00 16.00   sekretariat
      10.00 16.00   punkt informacyjny DODR

 

UWAGA!
Organizatorzy zastrzegaja sobie prawo do wprowadzania modyfikacji w harmonogramie.