Wielkie SERwowanie: 9-11 października 2020, Wrocław, ul. Zwycięska 4, teren DODR
9.10.2020 | piątek | 10:00 | 10:15 | Uroczyste otwarcie konferencji - Dyrektor DODR Marek Tarnacki, Sylwester Wańczyk, wystapienia Partnerów | ||
10:15 | 11:00 | "Wybrane aspekty koagulacji i dojrzewania serów" dr inż. Monika Garbowska, prof. dr hab. Antoni Pluta. | ||||
11:05 | 11:50 | "Z czego wyrabiamy sery" oraz "Serwatka to też surowiec" - prof. dr hab. Józefa Chrzanowska | ||||
12:00 | 12:45 | "Wybrane aspekty mikrobiologiczne serów farmerskich" - dr hab. Anna Marta Berthold-Pluta, prof. dr hab. Antoni Pluta | ||||
12:50 | 13:35 | "Walory odżywcze i prozdrowotne mleka od małych przeżuwaczy" - dr inż. Katarzyna Czyż | ||||
13:40 | 14:00 | "Oznaczenie Produkt polski" - Dyrektor KOWR | ||||
14:00 | 15:00 | OBIAD | ||||
15:00 | 15:30 | "Kwalifikacje rynkowe w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji jako element budowania marki opartej na jakości" - Boris Poleganow ekspert ZSK i Anna Żur specjalista ZSK | ||||
15:40 | 16:40 | "Probiotechnologia w chowie i hodowli zwierząt oraz poprawie jakości mleka" – Sławomir Gacka Prezes ProBiotics Polska | ||||
16:50 | 17:10 | "Wpływ żywienia małych przeżuwaczy na skład produkowanego przez nie mleka i jego przydatność do przetwórstwa" - Mariusz Dobies doradca ds. małych przeżuwaczy | ||||
17:20 | 18:20 | "Warunki rejestracji i prowadzenie nadzoru przez Inspekcję Weterynaryjną działalności typu RHD i MLO" – lek. wet. Beata Lebiedzińska | ||||
18:30 | 19:00 | Podsumowanie konferencji | ||||
19:00 | KOLACJA | |||||
10:00 | 19:00 | Kącik kawowy ciągły dostępny przez caly czas trwania konferencji na sali nr 30 | ||||
10.10.2020 | sobota | 9:30 | 10:00 | Powitanie uczestników, zbiórka przed hotelem, omówienie planu wyjazdu studyjnego | ||
10:00 | 11:00 | Dojazd do Długołęki | ||||
11.00 | 12:30 | Zwiedzanie serowarni - Sernica Dolnośląska | ||||
12:30 | 14:00 | Dojazd do Lutomierza | ||||
14:00 | 14:30 | LUNCH | ||||
14:30 | 16:00 | Zwiedzanie serowarni - Sery Lutomierskie | ||||
16:00 | 17:00 | Dojazd do miejsca kolacji - Boreczna | ||||
17:00 | 20.30 | KOLACJA | ||||
20.30 | 22.00 | powrót do Wrocławia | ||||
11.10.2020 | niedziela |
|
10.00 | 16.00 | TARG SERA (teren DODR - główna scena + teren na zewnątrz) | |
08.30 | 10.00 | Przygotowanie stoisk. | ||||
10.00 | Uroczyste otwarcie targu sera i produktów rzemieślniczych. | |||||
10:15 | Ogłoszenie konkursu publiczności. | |||||
12.00 | Ogłoszenie wyników ogólnopolskiego konkursu serów. | |||||
14:00 | Ogłoszenie wyników konkursu publiczności. | |||||
15:30 | Podsumowanie Targu sera | |||||
W trakcie: | Show Wojtka Harapkiewicza. | |||||
Występy zespołu Jazz Trio Buttercup | ||||||
Konkurs publiczności | ||||||
10.00 | 16.00 | punkt medyczny | ||||
10.00 | 16.00 | sekretariat | ||||
10.00 | 16.00 | punkt informacyjny DODR |
UWAGA!
Organizatorzy zastrzegaja sobie prawo do wprowadzania modyfikacji w harmonogramie.