VI Wielkie SERwowanie
I część Konferencyjna – 31/08/2024
Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski.
W pierwszym dniu wydarzenia, od godz. 9:30 odbędą się wykłady z tematów dotyczących wyzwań w pracy w gospodarstwie ekologicznym, sposobach radzenia sobie ze stresem i wypaleniem w pracy serowara, poruszymy tematu marketingu produktów oraz sposobów docierania do klienta, jak również poopowiadamy na temat parowania polskich serów rzemieslniczych z polskimi winami - wszystko z naciskiem na ekologię i naturę.
Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl.
Udział w konferencji jest bezpłatny.
II Część Targowa - 01/09/2024
Targ Sera i Produktów Rzemieślniczych, który odbędzie się 01.09.2024 w godzinach 10:00-16:00, będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości Irena Salwowska z zespołem oraz Kuba Tomaszczyk - zwyciężca XI edycji programu MasterChef z pokazami live cooking!
Zaplanowaliśmy również atrakcje dla dzieci i dorosłych. Koniecznie bądźcie z nami!
Na targ sera wstęp wolny.
Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.
SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!