IV Wielkie SERwowanie
odbędzie się w dniach 30.09 - 02.10.2022 we Wrocławiu na ul. Zwycięskiej 4 (Teren DODR) i będzie się składało z II części.
I część Konferencyjno — szkoleniowa – 30/09/2022 i 01/10/2022
Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski. Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl
II część Targowa - 02/10/2022
Targ sera i produktów rzemieślniczych, będzie imprezą otwartą, uświetnioną pokazami kulinarnymi, ogólnopolskim konkursem sera i występem zespołu muzycznego.
Na targ sera wstęp wolny. Zapisy dla wystawców przez formularz na naszej stronie.
Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.
IV Wielkie SERwowanie
W pierwszym dniu imprezy tj. 30/09/2022 od godz. 10:00 rozpoczną się wykłady, których motywem przewodnim będzie hasło "Dojrzewanie serów".
01.10.2022 – W sobotę odbędzie się wyjazd studyjny do dwóch wybranych serowarni farmerskich. Możliwe będzie „podglądanie” i zadawanie pytań właścicielom oraz degustowanie powstających tam produktów..
Targ sera i produktów rzemieślniczych, który odbędzie się 02.10.2022 w godzinach 10:00-16:00 będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości wspaniały zespół muzyczny oraz szef kuchni! Niespodzianek będzie więcej – koniecznie bądźcie tego dnia z nami.
SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!