Program wydarzenia

IV Wielkie SERwowanie: 30.09 - 01.10.2022 września 2021, Wrocław, ul. Zwycięska 4, teren DODR

 NET naglowek konferencja 2022

30.09.2022 piątek   09:30 10:00   Rejestracja uczestników
      10:00 10:15   Uroczyste otwarcie konferencji  -Marek Tarnacki - dyrektor Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, Sylwester Wańczyk, prezes Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych, wystąpienia gości
             
     

10:15
11:00

11:00
11:45

  Arnaud Sperat Czar - "Control of maturing environment" - wykład w jęz. angielskim z tłumaczeniem
      11:55 12:40   Débora de Carvalho Pereira Sperat Czar - "How to talk about your own cheeses - sensory analysis" - wykład w jęz. angielskim z tłumaczeniem
      12:45 13:30   Audrius Jokubauskas - "Maturing cheese and maturing cheesemaker" - wykład w jęz. angielskim z tłumaczeniem
           
      13:30 14:30   OBIAD
             
      14:30 15:15   dr inż Dorota Kalicka - "Aminy biogenne w serach dojrzewających - problem dla serowara czy konsumenta?"
      15:20 16:05   dr hab. inż Katarzyna Czyż - "Sery dojrzewające wśród produktów regionalnych Unii Europejskiej"
      16:10 17:40   Mariusz Dobies - "Mleko małych przeżuwaczy a sery - jakość kontra ilość"
      17:40 18:00   Wytwórnia Pasz „LIRA” Sp. z o.o. - prezentacja firmy
            Dyskusja i podsumowanie konferencji
             
      18:00     KOLACJA
Serwis kawowy ciągły dostępny przez cały czas trwania konferencji na sali nr 30 (10:00-18:00)
             
             
01.10.2022 sobota   9:30 10:00   Powitanie uczestników, zbiórka przed hotelem, omówienie planu wyjazdu studyjnego
      10:00 11:30   Dojazd do Namysłowa - serowarnia rzemieślncza AhSer
      11.30 13:00   Zwiedzanie serowarni AhSer, degustacja produktów
             
      13:00 15:00    OBIAD w Namysłowie
             
      15:00 16:00   Dojazd do drugiej serowarni
      16:00 17:30   Zwiedzanie drugiej serowarni, degustacja produktów, przerwa kawowa
      17:30 18:30   Powrót do Wrocławia
     
     
      19:00     KOLACJA
             

 
NET naglowek targ 2022

             
19.09.2021 niedziela
 
10.00 17.00   TARG SERA (teren DODR - główna scena + teren na zewnątrz)
           
    08.30 10.00   Przygotowanie stoisk.
             
      10.00     Uroczyste otwarcie Targu sera i produktów rzemieślniczych.
      10:15 10:30   Ogłoszenie konkursu publiczności.
      10:30 11:00   Komentowana degustacja
      11:00 11:30   Prelekcja nt. zdrowego żywienia i znaczenia lokalnej żywności w rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich.
      11:30 12:00   Komentowana degustacja
      12:00 12:30    Ogłoszenie wyników ogólnopolskiego konkursu serów
      12:30 13:00   Komentowana degustacja
      13:00 14:00   Wywiady z wystawcami
      14:00  14:30   Ogłoszenie wyników konkursu publiczności
      14:30  15:00   Komentowana degustacja
      15:30     Podsumowanie Targu sera
             
       W trakcie:     Live cooking, występy zespołu, konkurs publiczności, mleczna ciuciubabka, nauka dojenia kóz, nauka warzenia sera - pokaz na żywo, zupa maslankowa, pozostałe atrakcje
             
      10.00 17.00   punkt medyczny
      10.00 17.00   sekretariat
      10.00 17.00   punkt informacyjny DODR

 

UWAGA!
Organizatorzy zastrzegaja sobie prawo do wprowadzania modyfikacji w harmonogramie.

NET stopka calosc 2022

title_63841cf416f8a1757354281669602548
title_63841cf416f948539481781669602548
title_63841cf416f9b14325823331669602548
title_63841cf416fa116167796331669602548
title_63841cf416fa718541895581669602548
title_63841cf416fad4594927901669602548
title_63841cf416fb38167592621669602548
title_63841cf416fb816714166271669602548