Na początku lipca nadarza się niepowtarzalna okazja na wzięcie udziału w warsztatach prowadzonych przez włoskiego mistrza serowarstwa - Giacomo Zambelli.
Udostępniamy dwa terminy i dwie lokalizacje:
- Śródborska Manufaktura Serów w Baboszewie, woj. mazowieckie. Termin: 5-6 lipca 2023, szkolenie na owczym mleku. Cena za dwa dni z noclegiem i wyżywieniem - 1700 zł (1500 dla Członków Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych).
W ciągu tych dwóch dni Giacomo zaprezentuje pierwszego dnia wytwarzanie pecorino oraz ricotty, natomiast w drugim dniu - scamorzy. - Wańczykówka w Krzeszowie, woj. dolnośląskie. Termin: 7-9 lipca 2023, szkolenie na krowim mleku. Cena za trzy dni z noclegiem i wyżywieniem - 1800 zł (1600 dla Członków Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych).
Pierwszy dzień szkolenia: pecorino + ricotta, drugi dzień: mozzarella i scamorza i w dniu trzecim taleggio i ponownie ricotta.
Giacomo Zambelli - serowar rodem z Bolonii, porzucił studia weterynaryjne dla przygody z serowarstwem! Giacomo to nie tylko doradca technologiczny wyrosły z włoskiej tradycji serowarstwa rzemieślniczego, posiada on również doświadczenie w branży serowarstwa przemysłowego. Z niebywałym zapałem służy wiedzą i doświadczeniem odwiedzając kraje takie jak: Wielka Brytania, Hiszpania, Republika Dominikany, Republika Czeska czy Algieria. Giacomo - serowar o wielkiej pasji i profesjonalizmie tym razem po raz drugi zawita w Polsce! Z prawdziwie włoską swadą opowie o tajnikach wytwarzania mozzarelli, caciotty, taleggio, scamorzy.... Nie tylko opowie, ale co dla nas serowarów jest najważniejsze - pokaże!
Zapisy na szkolenie na podstawie formularza zgłoszeniowego znajdującego się tutaj.
Wpłaty należy dokonać na konto BGŻ BNP PARIBAS, 28 1600 1462 1839 2919 7000 0001 niezwłocznie po wypełnieniu zgłoszenia na szkolenia.