III Wielkie SERwowanie
odbędzie się w dniach 17-19/09/2021 we Wrocławiu na ul. Zwycięskiej 4 (Teren DODR) i będzie się składało z II części.
I część Konferencyjno — szkoleniowa – 17/09/2021 i 18/09/2021
Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski. Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl
Impreza biletowana
II część Targowa - 19/09/2021
Targ sera i produktów rzemieślniczych, będzie imprezą otwartą, uświetnioną pokazami kulinarnymi, ogólnopolskim konkursem sera i występem zespołu muzycznego.
Na targ sera wstęp wolny.
Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.
III Wielkie SERwowanie
W pierwszym dniu imprezy tj. 17/09/2021 od godz. 10:00 rozpoczną się wykłady, których motywem przewodnim będzie hasło "Sery miękkie krok po kroku".
18/09/2021 – W sobotę odbędzie się wyjazd studyjny do dwóch wybranych serowarni farmerskich. Możliwe będzie „podglądanie” i zadawanie pytań właścicielom oraz degustowanie powstających tam produktów..
Targ sera i produktów rzemieślniczych, który odbędzie się 19/09/2021 w godzinach 10:00-16:00 będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości wybitny szef kuchni! Niespodzianek będzie więcej – koniecznie bądźcie tego dnia z nami.
SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!