III Wielkie SERwowanie

odbędzie się w dniach 17-19/09/2021 we Wrocławiu na ul. Zwycięskiej 4 (Teren DODR) i będzie się składało z II części.

I część Konferencyjno — szkoleniowa – 17/09/2021 i 18/09/2021

Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski. Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl

Impreza biletowana

II część Targowa - 19/09/2021

Targ sera i produktów rzemieślniczych, będzie imprezą otwartą, uświetnioną pokazami kulinarnymi, ogólnopolskim konkursem sera i występem zespołu muzycznego.

Na targ sera wstęp wolny.

Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.

III Wielkie SERwowanie

W pierwszym dniu imprezy tj. 17/09/2021 od godz. 10:00 rozpoczną się wykłady, których motywem przewodnim będzie hasło "Sery miękkie krok po kroku".

18/09/2021 – W sobotę odbędzie się wyjazd studyjny do dwóch wybranych serowarni farmerskich. Możliwe będzie „podglądanie” i zadawanie pytań właścicielom oraz degustowanie powstających tam produktów..

Targ sera i produktów rzemieślniczych, który odbędzie się 19/09/2021 w godzinach 10:00-16:00 będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości wybitny szef kuchni! Niespodzianek będzie więcej – koniecznie bądźcie tego dnia z nami.

SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!