V Wielkie SERwowanie
I część Konferencyjna – 06-07/10/2023
Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski.
W pierwszych dwóch dniach imprezy, tj 06-07.10 od godz. 10:00 odbędą się wykłady z tematów dotyczących dobrostanu zwierząt, jakości mleka i jego walorów oraz procesów technologicznych produkcji sera, procesów przebiegających podczas dojrzewania serów etc.
Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl.
Udział w konferencji jest bezpłatny.
II Część Targowa - 08/10/2023
Targ Sera i Produktów Rzemieślniczych, który odbędzie się 08.10.2023 w godzinach 10:00-16:00, będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości Irena Salwowska z zespołem oraz Patryk Chowaniak - szef kuchni z pokazami live cooking!
Zaplanowaliśmy również atrakcje dla dzieci i dorosłych. Koniecznie bądźcie z nami!
Na targ sera wstęp wolny.
Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.
SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!