Edycja 2019

 

WS 2019

 

I Wielkie SERwowanie

odbędzie się w dniach 11-13/10/2019 we Wrocławiu na ul. Zwycięskiej 4 (Teren DODR) i będzie się składało z II części.

I część Konferencyjno — wyjazdowa – 11/10/2019 i 12/10/2019

Adresowana jest do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski. 

W pierwszym dniu imprezy, tj 11.10 od godz. 10:00 rozpoczną się wykłady z tematów dotyczących dobrostanu zwierząt, jakości mleka i jego walorów oraz procesów technologicznych produkcji sera, procesów przebiegających podczas dojrzewania serów etc. W tym roku opowiemy o testach jakości mleka i jej wpływie na produkt końcowy.

Drugiego dnia - 12.10 - zwiedzimy dwie serowarnie farmerskie, gdzie odbędą się degustacje. Sobotę zakończymy uroczystą kolacją.

Przewidywana ilość uczestników to 50 osób – rejestracja odbędzie się poprzez formularz umieszczony na stronie serowarzy.pl.
Udział w tej części jest odpłatny.

 

II część Targowa - 13/10/2019

Targ sera i produktów rzemieślniczych, który odbędzie się 13/10/2019 w godzinach 10:00-16:00 będzie niebywałą okazją do spotkania serowarów z całej Polski. Najlepsze sery zostaną wyłonione w Ogólnopolskim konkursie serów, a na scenie zagości wybitny szef kuchni! Dzień uświetni występ Jazz Trio Buttrcup.

Zaplanowaliśmy również atrakcje dla dzieci i dorosłych. Koniecznie bądźcie z nami!
Na targ sera wstęp wolny.

Działamy wraz z Dolnośląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz ze wsparciem Partnerów.

SERdecznie zapraszamy do udziału w naszym wydarzeniu!

 

title_63dfe9030708d11758138841675618563
title_63dfe9030709720051169661675618563
title_63dfe9030709e1648452921675618563
title_63dfe903070a517848081431675618563
title_63dfe903070ab1253756121675618563
title_63dfe903070b116029709941675618563
title_63dfe903070b72194550381675618563
title_63dfe903070bd14931450591675618563