I część - Konferencyjno-szkoleniowa – 9/10/2020 i 10/10/2020
Konferencja szkoleniowa - piątek, 9 października
adresowana do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski.
Piatkowe wykłady dotyczyć będą tematów dotyczących jakości mleka i jego walorów, a także procesów przebiegających podczas dojrzewania serów. Przedstawione zostaną warunki rejestracji działalności typu RHD i MLO oraz możliwości, jakie niosą ze sobą Kwalifikacje Zawodowe w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji. Dodatkowo innowacyjnym tematem omówionym na konferencji będzie rola probiotyków w dobrostanie zwierząt i podnoszeniu jakości mleka oraz możliwości ich zastosowania w dojrzewalniach serów farmerskich.
Wyjazd studyjny - sobota, 10 października
Wyjazd studyjny do dwóch wybranych serowarni farmerskich, gdzie będzie można porównać organizację serowarni serów dojrzewających oraz serów świeżych. Możliwe będzie „podglądanie” i zadawanie pytań właścicielom oraz degustowanie powstających tam produktów.
Dzień zakończy się uroczystą kolacją i długimi rozmowami w kuluarach.
Szczegóły wydarzenia
Data wydarzenia | 09-10-2020 10:00 am |
Data zakończenia | 10-10-2020 8:00 pm |
Cena | 200 zł - Członkowie Stowarzyszenia, 450 zł - pozostali uczestnicy |