Sery ze Świerkowej Doliny - Agnieszka Mazurek
Historia
Od Pola do Stołu - nasze motto, to czym żywią się nasze zwierzęta to My. Wraz z mężem prowadzimy gospodarstwo ekologiczne i pozyskujemy mleko wyłącznie od naszych zwierząt 🐮 i 🐐. Karmimy zwierzęta tylko paszami z naszych pól. w sezonie zwierzęta pasą się na łąkach, a w sezonie zimowym skarmiamy sianem oraz sianokiszonka zrobioną przez mojego męża. Cały rok utrzymywane na kwaterze mając dostęp do naturalnych warunków środowiska co bardzo dobrze wpływa na ich kondycję fizyczną i odporność. Naszym założeniem jest aby nasze zwierzęta czuły się jak członkowie rodziny, korzystamy z ich dobrodziejstwa w takiej ilości w jakiej chcą się z nami podzielić. Każda panienka ma imię 😍 i jest wyjątkowa poprzez swój charakter. Nasze krowy są rasy Jersey - mają wyjątkowe mleko, a już niebawem do stada dołączy rasa polska czerwona ze względu iż jest to rasa zachowawcza i posiada mleko o wyjątkowych parametrach i walorach.Po krótkim wstępie naszego gospodarstwa mogę śmiało powiedzieć że nasze sery są wyjątkowe ponieważ surowiec jakim jest dla nas mleko pozyskiwany jest w sposób zgodny z naturą oraz naszymi poglądami.
Zajmujemy się produkcją serów miękkich, twarogów past serowych serów podpuszczkowych oraz pół twardych. Aby sprawdzić czy faktycznie prawda o czym mówię zapraszamy do skosztowania naszych serów oraz odwiedzin naszego gospodarstwa. Choć czasu brakuje bo sami pracujemy zawsze znajdziemy chwilę aby porozmawiać i opowiedzieć o nas 😍🥰🧀🧀🧀🧀🧀.