W dniu 29.02.2020 w Rzgowie zorganizowaliśmy Szkolenie dla członków Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych oraz pasjonatów serowarstwa.
Tematyka szkolenia podzielona została na 3 moduły prowadzone przez wybitnych fachowców.
Moduł I „Kultury bakterii i bezpieczeństwo żywności.”
Prowadzący dr hab. Antoni Pluta niezmiernie ciekawie omówił wiele zagadnień w powyższych tematach. Nie obeszło się bez gorących merytorycznych dyskusji i wymian poglądów. Po szkoleniu w rozmowach kuluarowych Pan Antoni przyznał, że jesteśmy zaskakującą grupą serowarów. Dotychczas spotykał się tylko z „dużym przemysłem mleczarskim” i był miło zaskoczony poziomem naszego zaangażowania oraz zakresem i różnorodnością produktów jakie powstają w naszych małych farmerskich serowarniach.
Moduł II „Skuteczny zespół, czyli jak efektywnie się komunikować.”
Pani Monika Wróbel – psycholog i certyfikowany trener biznesu przeprowadziła z nami zajęcia mające na celu zrozumienie istoty komunikacji i pracy w grupie jaką tworzymy wraz ze wszystkimi członkami naszego stowarzyszenia. Niezwykle inspirujące zajęcia pełne emocji i zabawy, które zaowocowały bardzo wartościową dyskusją.
Moduł III „Marka Własna”
Niestrudzony Promotor Kulinarny Bartosz Wilczyński zarządził „rachunek sumienia” i wstępnie nakreślił drogę, w którą wyrusza każdy przedsiębiorca wkładający pasję w to co tworzy. Czekamy na więcej inspirujących pomysłów i kopów motywujących – Dzięki Bartek!
Ten bardzo intensywny dzień szkoleniowy zakończyliśmy biesiadą i rozmowami w kuluarach we wspólnym gronie.
Tu chcieliśmy podziękować naszym wykładowcom za ogrom przekazanej wiedzy i wszystkim przybyłym za wspólnie spędzony czas.
Poniżej fotorelacja z wydarzenia – miłego oglądania!