Zgodnie z zapowiedzią proponujemy spotkanie w Rozogach zajazd Tusinek w terminie 18-19-20 Listopada.

W piątek przerobimy sery i jogurty w zależności od potrzeb. Czekam na podpowiedzi. Mogą być omówione różne rodzaje jogurtów i ich wariacje. Możemy omówić, również sery pleśniowe, a także zgłębić się w procesy technologiczne:

Szkolenie dla tych, którzy chcą mocniej zgłębić procesy technologiczne przy produkcji serów, napojów fermentowanych oraz twarogów. Organizujemy warsztaty w miejscowości Września, w Powiatowym Centrum Edukacji Zawodowej od 5-9 grudnia dla 6 osób.

Po raz kolejny zapraszamy na wyjazd do Lubeki. Zobaczymy cztery gospodarstwa oraz wspólnie zrobimy sery. Będą zajęcia praktyczne, jak i teoretyczne - warto zapoznać się z programem. Na pewno jest to super wyjazd dla osób planujących zarejestrować swoją działalność i sięgnąć po pieniądze unijne.