Głogowe Wzgórza

 

Głogowe Wzgórza

 

Historia

Katarzyna Fiebig-Błaszkowska - właścicielka istniejącego od 2007 r. gospodarstwa "Głogowe Wzgórza". Hodowlą kóz zajmuje się od 2010, a wytwarzaniem kozich serów od 2002.

Serowarnia

Wkrótce...

Doświadczenie

Najpopularniejsze sery to "Głogowa Gouda", serki kwasowo-podpuszczkowe w wersji z ziołami i z pleśnią, "Głogowy Przysmak" typu feta, "Aksamitny Twarożek", kozia "Aksamitna  Bryndza", "Głogowy Blue", "Król Głogów" i wiele innych. Wyroby z serowni "Głogowych Wzgórz" zdobyły trzy nagrody na ogólnopolskich festiwalach w Lidzbarku Warmińskim i we Wrocławiu.

Sery kozie90%
Sery krowie77%
Sery pleśniowe50%
Sery dojrzewające60%

Inne

Sery i kozy to domena pani domu, Katarzyny. Bez jej pasji, chęci rozwoju i poznawania "nowych światów" nie byłoby tego miejsca. Natomiast to wszystko możliwe jest dzięki wsparciu domowników... Nazwa gospodarstwa, wymyślona przez tatę i córkę, nawiązuje do autentycznych wzgórz porośniętych drzewami dzikiego głogu, które otaczają malowniczą dolinkę, w której osiadło gospodarstwo. Cała rodzina wrosła w miejscową społeczność wsi Śliwiny i nie wyobraża sobie, by kiedykolwiek stąd odejść...