Serowarnia stworzona przez absolwentkę zootechniki, pasjonatkę serowarstwa i zdrowej żywności, miejsce gdzie wytwarza ręcznie smakowite specjały z mleka krowiego pochodzącego z gospodarstwa rodziców. Miejscowość leżąca na Śląsku Cieszyńskim pomiędzy Cieszynem a Ustroniem jest szczególna, gdyż tutaj po wojnie mieściła się kolebka polskiego serowarstwa. Bażanowice wspominane są na pierwszych kartach polskich książek serowarskich. W eksperymentalnej serowarni szkolono serowarów i wytwarzano sławny Ementaler z Bażanowic.

Paulina Harwot chce przywrócić tę tradycje i wytwarzać metodą rzemieślnicza nabiał którego nie kupimy w sklepie a smak pozwoli nam powrócić do beztroskiego dzieciństwa i wakacji spędzonych na wsi. Specjały Gaździny to sery świeże, kwasowo-podpuszczkowe, jogurty, masło oraz sery dojrzewające. Młoda serowarka zdobyła wiedzę na szkoleniu w Wańczykówce, które było motywacją do rozpoczęcia poważnej przygody z serowarstwem, oraz wyjeździe studyjnym do Austrii. Pragnie dalej się szkolić i poszerzać swoją wiedzę na temat serowarstwa.