Gospodarstwo rolne znajduje się w małej wsi kociewskiej – Radostowo położonej w województwie pomorskim. Przy gospodarstwie, w budynku starej gorzelni z 1899 r. znajduje się mała serowarnia „Radostowskie Rarytasy”, w której powstają wyjątkowe wyroby mleczne tj. sery, jogurty, kefiry, masło, śmietana wytwarzane przez Aleksandrę i Damiana Czachorowskich. Surowcem do produkcji jest mleko krowie pochodzące z własnej hodowli. Oferowane produkty własnego wyrobu przygotowywane są w oparciu o naturalne składniki, w których nie ma żadnych substancji dodatkowych, takie jak: konserwanty, wypełniacze, sztuczne barwniki i inne dodatki „E”.

Opieramy się na tradycyjnych recepturach i działamy zgodnie z naturą. Jesteśmy członkami Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych oraz należymy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Jesteśmy absolwentami Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie i ukończyliśmy wiele kursów serowarskich w Polsce i za granicą m.in. w Niemczech i we Włoszech. Serowarstwo to nasze hobby, pasja i ciężka praca. Wkładamy całe nasze serce w to co robimy!