• slider02.jpg
  • slider03.jpg
  • slider04.jpg

Serowarstwo to nasza pasja

29 maja - 2 czerwca 2019 we Wrocławiu odbył się XI Festiwal Europa na widelcu. W programie był jarmark produktów regionalnych, wielka biesiada europejska na Rynku, w czasie której pokazy kulinarne prowadził Robert Makłowicz, Spotkania Nalewkowe i wiele innych towarzyszących festiwalowi atrakcji.

Jak i na innych festiwalach - nasi Członkowie i tu pokazali się z jak najlepszej strony:

w kategorii Produkty mleczne dyplomy zdobyli:

- Sernica Dolnośląska (Kamil Holajda) za cheddar kozi,
- Wańczykówka za:
   ser podpuszczkowy pielęgnowany na maź „Krasna owieczka”
   ser wysoko dogrzewany pielęgnowany na maź „Górski sudecki”
   ser typu Rouqefortie „Modra owieczka”
   ser typu Munster „Myster Wańczyk”

Gratulujemy!